Gemeente Gemeente Zonhoven

Melden van zwerfkatten

Gepubliceerd op wo 31 aug 2022
Niet elk dier heeft het geluk om een baasje te hebben dat voor hem zorgt. Zie je een zwerfkat zonder oorknip in je buurt? Wacht niet tot er kittens zijn. Meld de zwerfkat zo snel mogelijk via het online meldingsformulier.

Kattenvanger in dienst

Om het aantal zwerfkatten in onze gemeente te verminderen, hebben we een kattenvanger in dienst. De gemeentelijke kattenvanger neemt contact met je op en komt de kat vangen met een vangkooi. Het dierenasiel zorgt voor de castratie of sterilisatie.

De regel is dat zwerfkatten altijd teruggezet worden op de locatie waar ze gevangen worden. Ze krijgen een knipje in het oor om goed herkenbaar te zijn.

Tamme huiskatten lopen natuurlijk ook vrij rond. Maar het is niet de bedoeling om tamme katten te laten steriliseren of castreren op kosten van de gemeente.

Waarom zwerfkatten melden?

Elk jaar dumpen mensen duizenden katten en kittens. Een zwerfkat kan in anderhalf jaar voor 36 nakomelingen zorgen. Zo vergroot het zwerfkattenprobleem. Dat betekent niet alleen overlast voor jou en je buren, ook de katten lijden eronder. Met jouw melding help je dus niet alleen jezelf en je buurt, maar ook de dieren.

MELDEN ZWERFKAT