Gemeente Gemeente Zonhoven

Viskweek

Bezoek viskwekerij

In 1865 liet Antoon Bijnens zich als eerste registreren als viskweker. Uit zijn bedrijf groeien maar liefst zes viskwekerijen. Hiervan zijn er nog drie in Zonhoven gevestigd, nog steeds in handen van zijn nakomelingen.

Voor een kennismaking met het leven in het water breng je een bezoek aan de zoetwaterviskwekerij Vandeput. Een gids legt je uit hoe de visteelt ontstaan is en hoe het viskweekbedrijf in elkaar zit. De aanleg van een vijver, waterzuivering, de kweek- en groeivijvers, het voederen van vissen en het transport zijn enkele onderwerpen die aan bod komen. Afhankelijk van het seizoen zijn er ook verschillende vissoorten te bezichtigen.

Info: viskwekerijvandeput

Educatieve wandeling - Op stap met de viskwekers & bezoek aan de uitkijktoren

De oranje route door Wijvenheide laat je de geschiedenis van de viskweek, die onlosmakelijk verbonden is met De Wijers, herontdekken. Onderweg kom je heel wat viskweekvijvers tegen en misschien zie je de vissers zelfs aan het werk. Of hou even halt aan een van de vogelkijkhutten om op zoek te gaan naar watervogels of libellen. Op het einde van de wandeling breng je een bezoek aan de uitkijktoren en heb je een prachtig zicht op de omliggende vijvers.

Praktisch
  • Stel je eigen programma samen aan de hand van bovenstaande activiteiten.
  • Duur: van 1 tot 3,5 uur afhankelijk van je keuze.
  • Prijs:
    • € 2 per persoon voor eerste 2 uur, met een minimum van € 40 per groep
    • per bijkomend uur betaal je € 1 per persoon, met een minimum van € 20 per groep

GROEPSBEZOEK AANVRAGEN

Heb je gevonden wat je zocht?