Gemeente Gemeente Zonhoven

Plantenadvies

De juiste plant op de juiste plaats is een garantie voor succes. Vind je je weg niet in het uitgebreide plantenaanbod? We helpen je graag verder! In onderstaande rubrieken vind je een overzicht van de meest courante bodembedekkers, heesters en bomen, geschikt voor de Zonhovense zandgrond. Ook online kan je heel wat inspiratie vinden. 

  • De meeste bodembedekkers kan je eenvoudig zelf vermeerderen door stekjes te nemen. Je moet uiteraard wel wat meer geduld hebben, maar het drukt zeker de kosten. Je hoeft trouwens niet steeds zelf de planten aan te kopen. Spreek je familie, vrienden of buren aan en vraag of ze stekjes kunnen missen.

  • Heesters of struiken zorgen voor hoogte in je tuin en zijn hierdoor onmisbaar. Je kan ervoor kiezen om de heesters hun vrije gang te laten gaan of om ze in vorm te houden door een regelmatige snoeibeurt.

  • Een boom is het aantrekkingspunt van je tuin. Dit hoeft niet meteen een boom van 20 meter hoog te zijn. Zij vragen immers de nodige plaats en passen daarom niet in elke tuin. Er zijn ook geschikte bomen voor kleine tuintjes te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fruitboom? Deze bestaan in laagstam (twee tot vier meter hoog), halfstam (ongeveer vijf meter hoog)  of hoogstam (zeven meter hoog). Er is dus voor elk wat wils.  

Copyright afbeeldingen: www.groenvanbijons.be