Gemeente Gemeente Zonhoven

Openluchtkunstwerk aan knooppunt 305

De gemeente Zonhoven en Treepack gaan de komende maanden samen in zee om de grootste muurschildering van Limburg te realiseren in de fiets- en autotunnel langs de Koningshofweg. Met maar liefst 615 m² wordt dit reusachtige openluchtkunstwerk een pronkstuk voor de regio.
Zonhoven is gelegen in een gebied omringd door prachtige natuurgebieden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er in het kunstwerk wordt gewerkt met dit groene gegeven. Verschillende lokale dieren en planten komen aan bod. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk aangezien de gemeente Zonhoven gekend is als het hart van De Wijers.

Kunstwerk in tunnels

Sinds corona is er een explosieve toename van het fiets- en wandeltoerisme in onze gemeente. Wij willen onze inwoners en bezoekers, die het drukke knooppunt 305 passeren, een bijzondere beleving bieden tijdens hun tocht door Zonhoven.

Samen met Treepack, een kunstenaarscollectief gespecialiseerd in muurschilderingen en street art, zetten we de rijke natuurbeleving van onze gemeente extra in de verf. Treepack gaat aan de slag met de internationale topartiesten Artez en Alain Welter.

Het project wordt gerealiseerd met financiële steun van de provincie Limburg. Het kunstwerk zal ook te vinden zijn op de gratis Street Art Cities app.

Zonhovense figuranten 

Via sociale media deden we een oproep om te figureren in de reusachtige muurschildering. Zonhovenaren konden een foto insturen in één van beide houdingen zoals op onderstaande foto. Uit alle inzendingen kiest de artiest twee personen die het best passen in de compositie van zijn ontwerp.

Heb je gevonden wat je zocht?