Gemeente Gemeente Zonhoven

Natuur

Zonhoven heeft niet alleen veel groen maar heeft ook een enorme diversiteit in die natuur. Elke wandeling biedt een heel scala aan biotopen waardoor ze nooit eentonig worden. Tijdens een geleide wandeling leert de gids jou het landschap te lezen en ontdek je tal van interessante weetjes over de dieren en unieke vegetatie.

Wandelen op de Teut/Molenheide

In dit gebied vind je heide met kristalheldere vennen en naaldbossen. Van half augustus tot half september zorgt de bloeiende heide voor een uitzonderlijke ervaring. Het is tevens een landschap met een rijk cultuurhistorisch verleden: sporen van prehistorische jagers en de eerste boeren, resten van het eerste kamp van het Belgische Maasleger, sporen van de steenkoolindustrie, sporen van de 2de wereldoorlog, …

Wandelen in de Platwijers/Wijvenheide

Hier zit je werkelijk in het hart van De Wijers en wandel je over talloze dijken tussen de honderden vijvers met wuivende rietkragen, langs kronkelende beekjes en dromerige weilanden. Dit is de broedkamer van roerdompen, woudaapjes en piepkleine boomkikkers om maar enkele van de talrijke vogels en dieren te noemen.

Praktisch

  • Maak zelf je keuze in welk gebied je wilt gaan wandelen.
  • Duur: van 1,5 uur tot een ganse dag
  • Prijs:
    • € 2 per persoon voor eerste 2 uren, met een minimum van € 40 per groep
    • per bijkomend uur betaal je € 1 per persoon, met een minimum van € 20 per groep

Groepsbezoek aanvragen

Heb je gevonden wat je zocht?