Gemeente Gemeente Zonhoven

Zwerfvuil is niet ok!

Gepubliceerd op do 13 mei 2021
Bij de dienst ‘facilitair management’ werken twee zwerfvuilploegen die zich dagelijks inzetten om het zwerfvuil en sluikstorten in onze gemeente op te ruimen. Dit doen ze samen met 77 Mooimakers die mee zorgen voor een net straatbeeld in Zonhoven.

Afvalvrije gemeente is aangename gemeente

Het is absoluut onaanvaardbaar om afval zomaar op straat weg te gooien. Ondanks dat 77 % van de Vlamingen aangeeft dat ze zwerfvuil ergerlijk vinden, stellen we helaas nog altijd dagelijks vast dat mensen blikjes, flesjes, sigarettenpeuken en etensresten weggooien. En tijdens de coronacrisis zijn daar helaas ook mondmaskers bijgekomen.

Het lijkt misschien niet logisch, maar net om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan, evalueren we kritisch het plaatsen van vuilnisbakken in onze gemeente. Eén ding staat vast: afval trekt afval aan! We willen daarom enkel vuilnisbakken plaatsen waar het echt noodzakelijk is.

Neem je afval mee naar huis!

Maak je een fijne wandeling doorheen Zonhoven? Neem dan gewoon je lege flesje, blikje of snoeppapiertje mee naar huis. Afval hoort thuis in de vuilbak en niet op straat of in onze mooie natuur.

Meld sluikstort

Stel je ergens sluikstort vast, dan horen wij het graag! Maak eenvoudig een melding aan. De zwerfvuilploeg neemt zo snel als mogelijk de nodige stappen.

MELD SLUIKSTORT