Gemeente Gemeente Zonhoven

Zonhoven isoleert zijn ramen, doe jij mee?

Gepubliceerd op wo 28 jul 2021
Met de campagne ‘Zonhoven Isoleert! Doe jij mee?’ willen wij als gemeente het goede voorbeeld geven en jou als inwoner ontzorgen en op maat ondersteunen. Tijdens de renovatiewerken van het gemeentehuis werden de ramen vervangen door hoogrendementsglas.

Hierdoor gaan wij in de winter minder moeten verwarmen en zal het in de zomer minder warm zijn in het gemeentehuis.

Nieuwe ramen leveren geld op

15 % van de warmte in je woning gaat verloren via de ramen. Daarnaast geeft enkel glas in de winter ook een gevoel van tocht in de woning. In de zomer voelt enkel glas als een serre aan. De woning warmt zeer snel op en het is moeilijk om de warmte uit de woning te krijgen.

Bij nieuwe ramen met hoogrendementsglas moet je in de winter minder verwarmen en in de zomer minder gaan koelen. Daarnaast krijg je van Fluvius een subsidie van 16 euro per m² glas en van de gemeente Zonhoven 20 euro per m² glas.

Vanaf 2023 is het verplicht om minimaal dubbele beglazing te hebben in een huurwoning.

Zonder zorgen jouw ramen vervangen

Wil je de ramen van jouw woning vervangen, maar brengen die verschillende soorten profielen je in de war? Weet je niet of je ventilatieroosters moet plaatsen of niet? Of weet je gewoon niet goed hoe eraan te beginnen?

Doe dan via het project ‘Zonhoven Isoleert! Doe jij mee?’ beroep op onafhankelijke experts. Zij staan je bij met raad en daad van begin tot einde. Zo hoef jij je geen kopzorgen meer te maken bij het vergelijken van offertes of administratieve vragen.

Heb je plannen om jouw ramen te vervangen of een andere isolerende maatregel uit te voeren? Schrijf je dan snel in voor het gratis begeleidingstraject van ‘Zonhoven Isoleert’ via www.zonhoven.be/zonhoven-isoleert.

Heb je vragen? Stel ze via wonen@zonhoven.be of 011 81 05 26.

Infoavond

dinsdag 12 oktober om 19.30 uur: ‘Raam- en muurisolatie’

Plannen om je ramen te vervangen of muurisolatie te plaatsen? Kom dan zeker naar deze infoavond. Je leert waar je moet op letten bij het plaatsen van muurisolatie en welk materialen je kan gebruiken. Daarnaast hebben we het ook over de vervanging van ramen en de bijhorende aandachtspunten.

Meer info: www.de-huisdokter.be of www.energiehuislimburg.be