Gemeente Gemeente Zonhoven

Zonhoven Isoleert

'Zonhoven Isoleert' is één van de lokale klimaatprojecten van de gemeente. De gemeente ontving een subsidie van 187.000 euro om het project uit te voeren. Het project loopt nog tot 2024.
Bewoners of eigenaars die woningen in Zonhoven isoleren, krijgen ondersteuning van de gemeente. Daarnaast loopt het gratis begeleidingstraject waarbij de gemeente je wil ontzorgen van begin tot einde.
Voor het begeleidingstraject ‘Zonhoven Isoleert’ kan je onderaan deze pagina inschrijven.

Hoe werkt het begeleidingstraject?

We voorzien een bezoek aan huis waar een onafhankelijke specialist jou informeert over de mogelijkheden om energie te besparen (isolatie, ventilatie, gedragsverandering, …), hernieuwbare energie op te wekken en de woning leefbaarder te maken.

 Afhankelijk van jouw keuzes kan de gemeente jou hierin ondersteunen:

  • Wil je enkel informatie over wat je kan doen? Dan stopt hierna de ondersteuning.
  • Wil je ook geholpen worden met de beoordeling van de offerte, opvolging van de werkzaamheden, aanvraag van subsidies, financieringsmogelijkheden, …? Dan loopt de ondersteuning verder.

Je kan wanneer je maar wil in het project in- of uitstappen. We proberen zoveel mogelijk werken in de buurt te bundelen bij één aannemer zodat je kan genieten van een samenaankoop. Zo kunnen we de kostprijs van het renovatieproject verminderen.

Heb je gevonden wat je zocht?