Gemeente Gemeente Zonhoven

Zonhoven Isoleert

'Zonhoven Isoleert' is één van de lokale klimaatprojecten van de gemeente. De gemeente ontving een subsidie van 187.000 euro om het project uit te voeren. Het project loopt nog tot 2024.
Bewoners of eigenaars die woningen in Zonhoven isoleren, krijgen ondersteuning van de gemeente. Daarnaast loopt het gratis begeleidingstraject waarbij de gemeente je wil ontzorgen van begin tot einde.
Voor het begeleidingstraject ‘Zonhoven Isoleert’ kan je onderaan deze pagina inschrijven.

Hoe werkt het begeleidingstraject?

We voorzien een bezoek aan huis waar een onafhankelijke specialist jou informeert over de mogelijkheden om energie te besparen (isolatie, ventilatie, gedragsverandering, …), hernieuwbare energie op te wekken en de woning leefbaarder te maken.

 Afhankelijk van jouw keuzes kan de gemeente jou hierin ondersteunen:

  • Wil je enkel informatie over wat je kan doen? Dan stopt hierna de ondersteuning.
  • Wil je ook geholpen worden met de beoordeling van de offerte, opvolging van de werkzaamheden, aanvraag van subsidies, financieringsmogelijkheden, …? Dan loopt de ondersteuning verder.

Je kan wanneer je maar wil in het project in- of uitstappen. We proberen zoveel mogelijk werken in de buurt te bundelen bij één aannemer zodat je kan genieten van een samenaankoop. Zo kunnen we de kostprijs van het renovatieproject verminderen.

Infoavonden en webinar

Via verschillende infoavonden en één webinar willen we je goed informeren over het belang van isoleren en waar je rekening mee moet houden:

  • Dinsdag 21 september om 19.30 uur: Infoavond ‘Zonhoven isoleert, doe jij mee?

Tijdens deze infoavond krijg je een uitgebreide toelichting over de campagne en de begeleiding die je kan krijgen.

  • Dinsdag 28 september om 19.30 uur: Webinar ‘Snel en eenvoudig energie besparen’

Wil jij graag tips om thuis energie te besparen? Volg dan zeker deze webinar. Met de eenvoudige tips kan je onmiddellijk aan de slag.

INSCHRIJVEN

Deze webinar kan uitzonderlijk ook in de raadzaal van het gemeentehuis gevolgd worden. 

  • Dinsdag 5 oktober om 19.30 uur: Infoavond ‘Dakisolatie’

Ben jij van plan om je dak van je huidige woning te isoleren of start je met de bouw van een nieuwe woning? Tijdens deze infoavond leer je waar je moet op letten bij het plaatsen van dakisolatie en welke materialen je kan gebruiken.

  • Dinsdag 12 oktober om 19.30 uur: Infoavond ‘Raam - en muurisolatie’

Plannen om je ramen te vervangen of muurisolatie te plaatsen? Kom dan zeker naar deze infoavond. Je leert waar je moet op letten bij het plaatsen van muurisolatie en welke materialen je kan gebruiken. Daarnaast hebben we het ook over de vervanging van ramen en de bijhorende aandachtspunten.

Alle infoavonden vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Er is een medewerker aanwezig die je nadien helpt met de online inschrijving voor de campagne. Inschrijven voor de andere infoavonden kan binnenkort!

Heb je gevonden wat je zocht?