Gemeente Gemeente Zonhoven

Campagne 'Zonhoven Isoleert! Doe jij mee?'

'Zonhoven Isoleert! Doe jij mee?' is één van de lokale klimaatprojecten van de gemeente. Dit project loopt nog tot 2024. Bewoners of eigenaars die woningen in Zonhoven isoleren, krijgen ondersteuning van de gemeente. Daarnaast loopt er een gratis begeleidingstraject waarbij de gemeente je wil ontzorgen van begin tot einde. Voor dit begeleidingstraject kan je onderaan deze pagina inschrijven.

Hoe werkt het begeleidingstraject?

We voorzien een bezoek aan huis waar een onafhankelijke specialist jou informeert over de mogelijkheden om energie te besparen (isolatie, ventilatie, gedragsverandering, …), hernieuwbare energie op te wekken en de woning leefbaarder te maken.

Afhankelijk van jouw keuzes kan de gemeente hierin ondersteunen:

  • Wil je enkel informatie over wat je kan doen? Dan stopt hierna de ondersteuning.
  • Wil je ook geholpen worden met de beoordeling van de offerte, opvolging van de werkzaamheden, aanvraag van subsidies, financieringsmogelijkheden, …? Dan loopt de ondersteuning verder.

Je kan wanneer je wil in het project in- of uitstappen. We proberen zoveel mogelijk werken in de buurt te bundelen bij één aannemer zodat je kan genieten van een samenaankoop. Zo kunnen we de kostprijs van het renovatieproject verminderen.

Heb je vragen? Stel ze via wonen@zonhoven.be of 011 81 05 26.

Heb je gevonden wat je zocht?