Gemeente Gemeente Zonhoven

Zitdagen belastingen geannuleerd!

Gepubliceerd op vr 10 apr 2020
Op 25 en 27 mei kwamen normaal drie medewerkers van de belastingen naar het gemeentehuis om jou te helpen met het invullen van je belastingbrief. FOD Financiën beslist om de zitdagen te annuleren voor de veiligheid van jullie en van hun medewerkers. Ze bieden enkele alternatieven aan.

Inwoners die een afspraak maakten op één van deze twee dagen worden persoonlijk op de hoogte gebracht door een medewerker van het gemeentebestuur. 

Welke hulp biedt FOD Financiën?

1. Je aangifte via Tax-on-web

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme®, of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

2. Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte

  • Je gegevens zijn juist en volledig? Je moet niets doen. Je ontvangt automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening).
  • Je gegevens zijn onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

3. Laat je aangifte invullen door een expert van de FOD Financiën

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt.
  • Je krijgt een afspraak om je aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen. Je zal de indiening van je aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Meer informatie? Hulp nodig?

  • Bel de FOD Financiën op 02 572 57 57 (elke werkdag van 8.30 uur tot 17 uur).

Ontvang je documenten digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.