Gemeente Gemeente Zonhoven

Startschot wijkrenovatie

Gepubliceerd op ma 18 mrt 2024
Binnenkort start een wijkrenovatie in Termolen op. Dit is een nieuw project in samenwerking met Stebo vzw. Je huis energetisch renoveren heeft veel voordelen, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Woon je in één van de geselecteerde straten en heb je interesse? Inschrijven kan tot 2 april!

Concreet vindt de wijkrenovatie plaats in de Vlasbergweg, Roerdompstraat, Lijsterstraat, Eksterstraat, Leeuwerikstraat en de Heivinkstraat. Deze wijk met in totaal 126 woningen werd gekozen aan de hand van een aantal criteria, zoals een gelijkaardig bouwjaar en eenzelfde bouwstijl.

Uiteraard beslist iedereen zelf welke renovaties hij wenst uit te voeren. De uitgebreide begeleiding komt er gratis bovenop. Tijdens een Wijkdag op 19 maart werden de buurtbewoners uitgebreid geïnformeerd door een energieadviseur van Stebo.

Energetisch renoveren loont

Verschillende buurgemeenten zijn al met renovatie op wijkniveau gestart, mét positief resultaat. Het project houdt in dat alle inwoners van een bepaalde buurt kunnen deelnemen aan gratis trajectbegeleiding bij hun woningrenovatie.

Buurtbewoner Pieter-Jan liet recent zonnepanelen plaatsen en plant nog enkele werken.
‘De renovatie is vlot verlopen, maar het was me niet duidelijk of ik ergens subsidies voor had kunnen aanvragen. De zonnepanelen zijn wel een grote meerwaarde, als je ook je verbruik aanpast. We willen het comfort van de woning nog verhogen, en misschien kunnen we mits juiste begeleiding ook een milieubewuste keuze maken.’

Voor meer informatie over de wijkrenovatie kan je terecht op onderstaande pagina. Schrijf je voor 2 april in voor een huisbezoek.

COLLECTIEVE WIJKRENOVATIE