Gemeente Gemeente Zonhoven

Wespennest? Bel niet naar 112!

Gepubliceerd op di 19 jul 2022
Heb je last van een gevaarlijke wespennest? Doe online een aanvraag voor wespenverdelging. Bel hiervoor niet naar het noodnummer 112! Zo hou je de telefoonlijnen vrij voor echt dringende noodoproepen.

Hulpverleningszone Zuid-West Limburg

In Zonhoven is Hulpverleningszone Zuid-West Limburg bevoegd voor het verwijderen van wespennesten. Zij rekenen € 30 aan voor wespenverdelging op weekdagen en € 60 in het weekend.

Doe geen onnodige telefoontjes naar de 112 noodcentrale of de brandweerzone! Wespenverdelging is geen dringende opdracht voor de brandweer. Doe je aanvraag online, zo blijft het noodnummer 112 bereikbaar voor echte noodoproepen. 

Problemen bij het invullen of heb je een wespenverdelging aangevraagd maar niet meer nodig?
Bel naar 011 24 88 01.

AANVRAAG WESPENVERDELGING

Wespenverdelgers

Daarnaast kan je ook rekenen op professionele verdelgers. Deze zijn vaak goedkoper en kunnen sneller ter plaatse komen dan de brandweer. Bekijk hier de lijst van verdelgers in jouw buurt

LIJST VERDELGERS

Nuttige beestjes

Het is dikwijls niet nodig om een wespennest te verdelgen. Het zijn nuttige dieren die op hun beurt vervelende vliegen en muggen en andere insecten verdelgen.

Wesp of bij?

Heb je een bijenzwerm in je tuin? Bijen zijn beschermde en nuttige insecten. Hun zwermen mogen niet vernietigd worden. Bijenzwermen worden gratis bij jou opgehaald door een imker. Hou er rekening mee dat deze imkers geen wespennesten vernietigen. Je kan ze dus enkel contacteren voor het ophalen van bijenzwermen.

IMKERS VOOR BIJEN