Gemeente Gemeente Zonhoven

Wekelijkse zitdag JAC voor jongeren

Gepubliceerd op di 29 jun 2021
Het Huis van het Kind Zonhoven en JAC Limburg, het jongerenaanbod van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), slaan de handen in elkaar. Vanaf dinsdag 13 juli komt er een wekelijkse zitdag in Zonhoven waar jongeren van 12 tot 25 jaar gratis terecht kunnen met al hun welzijnsvragen.

Welzijn voor jongeren en volwassenen

Het JAC maakt deel uit van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), partner van het Huis van het Kind Zonhoven. Waar het CAW zich inzet voor het welzijn van volwassenen, doet het JAC dat voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. JAC staat voor ‘JongerenAanbod van het CAW’.

Vanaf 13 juli organiseert het JAC elke week een vaste zitdag in Zonhoven. Zo kunnen jongeren op een laagdrempelige manier in contact komen met een hulpverlener van het JAC met al hun vragen over of problemen rond geld, seks, huisvesting, pesten, misbruik, ... De hulpverlener biedt in eerste instantie een luisterend oor en geeft advies, informatie en praktische hulp. Deze dienst is gratis, vrijblijvend, vertrouwelijk en anoniem. Het is ook mogelijk om te (beeld)bellen, mailen of chatten. 

Praktisch

Tijdens de zomermaanden vindt de zitdag in Zonhoven wekelijks plaats op dinsdag van 15 tot 19 uur in lokaal 7 van de evenementenhal Den Dijk in Zonhoven, Rozenkransweg 4 (dit lokaal ligt boven het Jeugdhuis).

Vanaf september vinden de zitdagen als volgt plaats:

  • eerste dinsdag van de maand (12-16 uur) in de Vrije Middenschool Zonhoven (VMS), Engstegenseweg 1 
  • derde dinsdag van de maand (12-16 uur) in het Sint-Jan Berchmansinstituut Zonhoven (SJB), Kleine Hemmenweg 4
  • tweede, vierde en vijfde dinsdag van de maand (15-19 uur) in lokaal 7 in de evenementenhal Den Dijk, Rozenkransweg 4