Gemeente Gemeente Zonhoven

Acties Week van de Mobiliteit

Gepubliceerd op di 15 sep 2020
In het kader van de Week van de Mobiliteit organiseert de gemeente verschillende leuke activiteiten: zo starten we o.a. met Route2School 2.0, organiseren we een strapdag en een autoluwe schooldag en voorzien we een pop-up fietsenstalling aan het gemeentehuis tijdens de zondagsmarkt.

De Week van de Mobiliteit vindt plaats van 16 tot 22 september. We geven jullie een overzicht van de verschillende acties. 

15 september: Start Route2School 2.0

Net als in 2018 willen we graag jouw mening over de veiligheid van de route van en naar school en de schoolomgeving horen. Tussen 15 september en 15 november 2020 kan je via de website www.route2school.be de mobiliteitsknelpunten melden.

Vergeet zeker geen foto’s mee op te laden! Die zijn enorm nuttig voor de juiste interpretatie en analyse van het knelpunt.

ROUTE2SCHOOL 2.0

18 september: Strapdag

Op vrijdag 18 september is het Strapdag! Dan komen duizenden kinderen te voet of met de fiets naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Zonhoven strapt mee, jij toch ook?

19 september: Pop-up fietsenstalling zondagsmarkt

Je hebt het misschien al gezien? Ter hoogte van de ingang aan het gemeentehuis wordt er elke week een pop-up fietsenstalling voorzien. Daarnaast is er ook een fietsenstalling voorzien aan de kerk. Kom op zondag met de fiets naar de markt en stal je fiets dicht bij de ingang van de markt. 

22 september: Autoluwe schooldag

We roepen alle (groot)ouders van schoolgaande jongeren op om 22 september met de fiets of te voet naar school te komen. Zo kan je zelf de voordelen ervaren. Een ervaring zegt meer dan duizend woorden. Zorg dat je voldoende zichtbaar bent nu de dagen steeds korter worden.

Schoolstraat BS De Horizon

Na de succesvolle inrichting van de schoolstraat aan kleuterschool De Kleurdoos zijn we gestart met het proefproject schoolstraat aan BS De Horizon. Ook hier was nood aan extra ruimte aan de schoolpoort. Bij een positieve evaluatie kan deze schoolstraat ook permanent ingericht worden. Op naar een veilige schoolomgeving!

Fiets- en wandelroutes in Zonhoven

Heb je de fiets- en wandelmicrobe te pakken en wil je ook in je vrije tijd meer bewegen? We geven je enkele leuke ideeën om te fietsen en wandelen in Zonhoven. 

FIETSEN EN WANDELEN IN ZONHOVEN

Fotofietszoektocht

Tot eind september kan je nog gratis deelnemen aan de fotofietszoektocht van de dienst toerisme.

FOTOFIETSZOEKTOCHT