Gemeente Gemeente Zonhoven

Week van de duurzame gemeente

Gepubliceerd op wo 12 sep 2018
Zonhoven doet mee aan de allereerste Week van de Duurzame Gemeente (18-25/9). Er zijn namelijk heel wat Zonhovense vrijwilligers, scholen en organisaties actief om onze gemeente duurzamer te maken. Deze duurzame helden zetten we die week in de kijker met als startschot het hijsen van de SDG-vlag.

Op 25 september 2015 ondertekende België samen met heel wat andere landen de Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente wordt dit over de hele wereld gevierd en dus ook in Zonhoven en meer dan 70 andere Vlaamse steden en gemeenten.

De Agenda 2030 is een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd worden. (www.sdgs.be) Die moeten van de aarde tegen 2030 een duurzamere plaats maken. Ook Zonhoven zal hier zijn steentje in bijdragen.

Hijsen van de SDG-vlag

Als startschot van de campagne wordt op dinsdag 18 september om 11 uur aan het gemeentehuis de SDG-vlag gehesen door leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar van BS De Zonnewijzer en de andere duurzame helden.

Deze duurzame helden worden de lokale gezichten van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen. Onder meer Konings nv, Ann Claes (JBC), Ronny Switten (Veca solar) zijn onze ambassadeurs. 

Wil je kennismaken met al onze duurzame helden en hun verhaal? Je vindt ze op www.duurzamegemeente.be/gemeenten/zonhoven

 

Andere activiteiten

Ontdek hier de alle activiteiten die  de gemeente organiseert in het kader van 'Duurzame gemeente'.