Gemeente Gemeente Zonhoven

VRIJ VERDWALEN

Trek er op uit in onze Zonhovense natuur en verwonder je over verborgen poëzie op enkele wondermooie plekjes. Op vijf locaties kan je al wandelend en fietsend op zoek gaan naar een prachtig geïllustreerd verborgen gedicht van de hand van DOiNK waarin verbinding en verwondering centraal staan.


Vrij verdwalen in woorden én in de natuur. Met haar verborgen gedichten doet DOiNK het alle twee. Op pagina’s uit oude boeken, tijdschriften en kranten zoekt ze woorden die samen een verborgen gedicht vormen. Met een zelfgetekende illustratie versterkt ze de symboliek vervolgens nog meer. Voor gemeente Zonhoven maakte ze vijf unieke geïllustreerde verborgen gedichten. Stuk voor stuk met een knipoog naar de lokale dierenwereld. Je vindt ze allemaal verspreid over de Zonhovense natuurgebieden. Ga op zoek en verdwaal vrij!

Wil je graag weten waar je deze mooie verborgen pareltjes kan ontdekken? In de bib en het UiTpunt vind je een plattegrond.

Je kan de verborgen gedichten ook al fietsend ontdekken (zie paarse route op plattegrond). Deze fietsroute van ca. 24 km gaat grotendeels over rustige binnenwegen en enkele stukjes veldwegen die met een fiets best berijdbaar zijn. Enkel in het gebied Molenheide is een 50-tal m niet berijdbaar en moet je even afstappen omwille van het losse zand.

In de bib kan je de vijf originele ontwerpen van de hand van DOiNK bewonderen.

Er zijn bovendien ook leuke replica's in postkaartvorm. Om mee te nemen en te koesteren, of om op te sturen!

Heb je gevonden wat je zocht?