Gemeente Gemeente Zonhoven

Vraag je stookoliepremie aan!

Gepubliceerd op di 18 okt 2022
Om de stijging van de energiefacturen in te tomen, heeft de federale regering beslist om een stookoliepremie van € 300 per gezin toe te kennen. Dit voor leveringen tussen 15 november 2021 en 31 maart 2023. Je kan de aanvraag online of op papier indienen tot 10 januari 2023.

Premie voor huisbrandolie of propaan in bulk

Het economisch herstel na COVID-19 en de Russische invasie van Oekraïne veroorzaakten een plotselinge stijging van de energieprijzen.

De federale regering besliste om bij de aankoop van huisbrandolie of propaan in bulk bestemd voor het verwarmen van je hoofdwoning een toelage van € 300 netto toe te kennen.

Deze maatregel heeft als doel een financiële steun te geven en te helpen het hoofd te bieden aan de stijgende prijzen voor de verwarming van je woning.

De premie werd op 16 september verhoogd van € 225 naar € 300. Heb je de premie al aangevraagd, dan moet geen nieuwe aanvraag doen! Werd je premie nog niet uitbetaald, dan ontvang je € 300. Heb je de € 225 al eerder uitbetaald gekregen, dan stort de overheid automatisch de resterende € 75 op je rekening. Jij hoeft hier verder niets voor te doen.

MEER INFO

Hulp nodig bij je aanvraag? 

Heb je hulp nodig bij het indienen van je aanvraag om deze premie te ontvangen? 

Maak een afspraak met de dienst 'verwarmingstoelagen' van de gemeente via verwarmingstoelage@zonhoven.be of 011 81 05 80.

Een medewerker helpt je graag verder!