Gemeente Gemeente Zonhoven

Vlieg op de muur

Fotoclub Zonhoven Centrum vzw

vrijdag 12 en zaterdag 13 mei 2023 van van 14 tot 18 uur 


Vlieg op de Muur is een door Limburg rondreizende expositie, met fotografische portretten van ca. vijftig nationaliteiten, elke nationaliteit één gezin. Alle geportretteerde families wonen in Limburg, soms al een paar generaties, andere zijn onlangs naar hier gekomen. Soms zijn het vluchtelingen, maar vaak kwamen ze ook naar ons toe omdat ze hier de liefde van hun leven of een betere toekomst konden vinden.

De leden van Fotoclub Zonhoven Centrum wilden even deel uitmaken van het sociaal weefsel van vijftig (van de 175) nationaliteiten die in Limburg wonen. Ze deden dat met hun camera’s en pen en legden, als een Vlieg op de Muur, het gewone dagelijkse gezinsleven vast. Het resultaat is een verrassende foto-expositie die in samenwerking met talloze organisaties tot stand kwam. 

Na eerdere exposities in Hasselt, Lommel, Genk, Tongeren, Sint Truiden, Heusden Zolder en andere plaatsen in Limburg vindt in Zonhoven de afsluitende grote tentoonstelling plaats. De fotografen en enkele gezinnen zullen aanwezig zijn om de tentoonstelling toe te lichten. Zie ook www.vliegopdemuur.be


We versturen geen uitnodigingen meer per post. Wil je toch nog graag een uitnodiging ontvangen voor deze tentoonstelling? Geef je e-mailadres door via tentakel@zonhoven.be en we bezorgen jou een digitale uitnodiging.

Heb je gevonden wat je zocht?