Gemeente Gemeente Zonhoven

Renoveer met de Vlaamse energielening of de Limburgse renovatielening

Gepubliceerd op do 05 nov 2020
Renoveer je woning met een voordelige lening. Je kan recht hebben op een Vlaamse energielening tot € 15.000 aan 0 % interest of een Limburgse renovatielening tot € 30.000 aan 1,5 % intrest. Gratis advies, begeleiding en premie-advies zijn inbegrepen.

Beide leningen zijn interessant als je jouw woning wil renoveren.

Wat?

Met de Vlaamse energielening kan je tot € 15.000 lenen aan 0 % interest. Hiermee kan je investeren in energiezuinige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie of een energiezuinige verwarmingsketel.


Met de Limburgse renovatielening kan je tot € 30.000 lenen aan 1,5 % interest. De helft van dit geld gebruik je om te investeren in energiezuinige maatregelen. Met de andere helft kan je andere investeringen doen in je woning.

Voordelen?

  • Voordelig rentetarief (0 % of 1,5 %)
  • Gratis en onafhankelijk advies. Een professionele adviseur helpt je met de keuze van aannemers, het bestuderen van offertes en advies over de premies die je kan aanvragen.

Wie kan dit aanvragen?

Voor een Vlaamse energielening aan 0 % interest, moet je aan één van volgende voorwaarden voldoen:

  • recht hebben op verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds
  • beschermde afnemer zijn
  • in schuldbemiddeling zitten of door het OCMW begeleid worden en verwarmingsfactuur niet kunnen betalen
  • een gezamenlijk belastbaar inkomen hebben van of lager dan € 31.550, verhoogd met € 1.650 per persoon ten laste.

Limburgers die hiervoor niet in aanmerking komen, kunnen nog altijd een voordelige lening met advies krijgen aan 1,5 % interest via de Limburgse renovatielening. 

Wie recht heeft op een Vlaamse energielening aan 0 %, kan bijkomend € 15.000 lenen met de Limburgse renovatielening. Het totale leenbedrag kan nooit groter zijn dan € 30.000.

Wie beheert deze energieleningen?

De ervaren energiespecialisten van Stebo met de bank Onesto. Voor de Vlaamse energielening werken ze samen met de Vlaamse overheid, voor de Limburgse renovatielening is de provincie Limburg hun partner.

Hoe vraag je ze aan?

MEER INFO