Gemeente Gemeente Zonhoven

Update vernieuwing fietspaden

Gepubliceerd op do 17 jun 2021
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt aan veilige en comfortabele fietspaden in de Houthalenseweg, Heuveneindeweg en Heuvenstraat. De werken in de Houthalenseweg hadden vertraging. Hierdoor starten de werken in de Heuvenstraat en Heuveneindeweg later dan voorzien.

Nieuw fietspad in asfalt

AWV vernieuwt in Zonhoven het bestaande fietspad aan weerskanten van de Houthalenseweg, tussen de aansluiting met de N74 Noord-Zuidverbinding en de Koningshofweg, over een afstand van 800 meter.

Voorheen was het fietspad zowel in beton als asfalt vervaardigd met een voeg tussen beide materialen. AWV heeft het fietspad over de volledige breedte af efreesd en een nieuwe toplaag asfalt geplaatst. De markeringen worden ook opnieuw aangebracht.

Wanneer?

  • De werken in de Houthalenseweg zijn op maandag 24 mei gestart en zijn klaar tegen vrijdag 18 juni. 

  • Na afloop van deze werken zal AWV vanaf 21 juni ook de fietspaden in de Heuveneindeweg en Heuvenstraat over een afstand van 1,2 kilometer vernieuwen in de richting van Hasselt. Ook hier wordt het fietspad in asfalt heraangelegd. Deze wegwerkzaamheden zullen twee weken duren.

Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig waardoor de planning kan wijzigen.

Minderhinder-maatregelen

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Deze maatregelen gelden voor de volledige uitvoeringstermijn.

  • Gemotoriseerd verkeer en fietsers kunnen steeds in één richting langs de werfzone naar het centrum.
  • Informatie over eventuele wijzigingen in de dienstverlening van De Lijn vind je aan de bushalte in de werfzone of op www.delijn.be.

Bereikbaarheid van je woning of handelszaak

Waar het fietspad de inrit van een woning of handelszaak kruist, zal er onvermijdelijk hinder zijn. Overdag tijdens de werkuren zijn opritten van percelen doorgaans niet toegankelijk. De aannemer zal er wel alles aan doen om de inritten van handelszaken maximaal bereikbaar te houden.
Moet je de baan op, parkeer dan buiten de werfzone. In het weekend en na 18 uur op weekdagen kan je, afhankelijk van de huidige werkzaamheden, met de wagen tot aan de woning. Te voet en met de fiets (mogelijks aan de hand) blijft alles bereikbaar. Buurtbewoners ontvangen een brief van de aannemer. 

Blijf op de hoogte

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER

Nog vragen? Contacteer AWV via 011 74 23 00 of www.meldpuntwegen.be.