Gemeente Gemeente Zonhoven

Verlenging label 'Hartveilige gemeente'

Gepubliceerd op do 06 jun 2024
Rode Kruis Vlaanderen heeft het label 'Hartveilige gemeente' opnieuw uitgereikt aan Zonhoven. Via onder meer reanimatiecursussen en de plaatsing van AED-toestellen zet het gemeentebestuur al verschillende jaren in op hartveiligheid. Dit kan uiteindelijk alle inwoners ten goede komen.

Grotere overlevingskans bij hartstilstand

Het label 'Hartveilige gemeente' wordt uitgereikt aan gemeenten die ‘hartveiligheid’ centraal zetten in hun beleid. Zonhoven is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met het Rode Kruis. Zo wordt er onder andere een EHBO-cursus voor alle zesdejaars van de Zonhovense basisscholen georganiseerd, met aandacht voor defibrillatie en reanimatie. In het kader van dit label plaatst de gemeente jaarlijks ook een AED-toestel (Automatic Electronic Defibrillator) op een centrale locatie.  Met deze initiatieven vergroot de gemeente de overlevingskans van mensen die een hartstilstand krijgen. Al de gemeentelijke acties samen zorgen ervoor dat Zonhoven zich tot maart 2026 opnieuw 'Hartveilige gemeente' mag noemen.

Daarnaast reikte Rode Kruis Vlaanderen gelijktijdig ook het certificaat ‘hartveilige club’ uit aan voetbalclub FC Halveweg én de individuele certificaten 'reanimatie – defibrillatie' aan de cursisten.