Gemeente Gemeente Zonhoven

Verjaardagsdozen voor kinderen uit kansarme gezinnen

Gepubliceerd op di 09 nov 2021
Wist je dat één op zeven Belgische kinderen in armoede opgroeit? Voor buitenstaanders is dit vaak niet zichtbaar, maar voor kinderen uit kansarme gezinnen is het een constante realiteit. In deze gezinnen is er geen geld voor allerlei extraatjes die voor leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn.

Verjaardag vieren

Een verjaardag is voor een kind wellicht de meest belangrijke dag van het jaar. Je staat in de belangstelling, je krijgt cadeautjes, je trakteert je klasgenootjes, je geeft een feestje voor je vriendjes en eet samen lekkere taart.

Voor de meeste kinderen ziet een verjaardag er zo uit. Maar niet voor kinderen uit kansarme gezinnen. Net op deze dag worden ze extra geconfronteerd met de armoede waarin ze leven. Want een feestje geven is niet mogelijk en voor cadeautjes is er geen geld.

Samenwerking met vzw ‘t Kietelt

Vzw ‘t Kietelt zorgt ervoor dat ook kinderen uit kwetsbare gezinnen een onvergetelijke dag kunnen beleven en maakt van die ene speciale dag een echt feest! Dit doen ze door een verjaardagsdoos met allerlei leuke extra’s samen te stellen, speciaal voor deze kinderen.

Wat zit er in de verjaardagsdoos?

  • slingers en ballonnen om deze speciale dag op te vrolijken
  • uitnodigingen voor een feestje thuis
  • koekjes voor de traktatie in de klas
  • veggiesnoep, chocolade, chips, grenadine
  • cakemix, slagroom, hagelslag en kaarsjes om een lekkere verjaardagstaart te bakken
  • nieuw speelgoed voor de jarige
  • een brief met toelichting voor de ouders

Het OCMW van Zonhoven heeft sinds een aantal jaren een zeer goede samenwerking met vzw ’t Kietelt. Op doorverwijzing van de ‘sociale dienst’ wordt vzw ’t Kietelt maandelijks op de hoogte gebracht welke kinderen jarig zijn. Vzw ’t Kietelt bezorgt dan op zijn beurt deze verjaardagsdozen aan het OCMW. Zo willen we elk kind in onze gemeente de kans geven om een leuke verjaardag te vieren.

In 2022 wil de vzw ‘t Kietelt maar liefst 1.700 Limburgse kinderen tussen drie en twaalf jaar een onvergetelijk verjaardagsfeest schenken. Wil jij dit initiatief steunen?

Kijk voor meer info op www.kietelt.be.