Gemeente Gemeente Zonhoven

Veiliger centrum in Zonhoven

Gepubliceerd op do 24 jun 2021
Verkeersveiligheid is belangrijk voor iedereen. Daarom wil het gemeentebestuur er alles aan doen om de lokale veiligheid te verbeteren en de voetgangers meer comfort te geven in ons centrum. Vanaf 1 juli worden er twee proefopstellingen geplaatst in het centrum van Zonhoven.

Proefopstellingen

In het dorpshart van Zonhoven willen we met twee proefopstellingen onderzoeken of we op deze manier ons centrum verkeersveiliger kunnen maken. De ingrepen geven meer ruimte aan de zwakke weggebruiker en zorgen voor een veiligere oversteek voor de wandelaars. 

Vanaf juli komt er een proefopstelling met hekken en bloembakken op twee kruispunten waar het verkeer dikwijls vastzit.

  • Kruispunt Kerkplein-Dorpsstraat

De linksafslagstrook wordt afgesloten waardoor het niet meer mogelijk zal zijn om vanuit het Kerkplein naar links te rijden richting Dorpsplein.

Tegelijkertijd wordt hier ook een oversteekplaats ingericht voor voetgangers om het Kerkplein over te steken.

  • Kruispunt Genkerbaan-Dorpsstraat

De linksafslagstrook wordt afgesloten waardoor het niet meer mogelijk zal zijn om vanuit de Genkerbaan naar links te rijden richting Heuvenstraat. Ook hier doen we dit samen met het inrichten van een oversteekplaats voor voetgangers om de Genkerbaan over te steken.

Hinder

We zijn er ons van bewust dat deze ingrepen vooral in het begin voor de nodige hinder gaan zorgen. Dit zijn ingrepen die het centrum veiliger maken.

Later volgen nog meer maatregelen om de (verkeers)leefbaarheid in ons centrum te verhogen.