Gemeente Gemeente Zonhoven

Volg de verkeersborden voor een veilige markt

Gepubliceerd op ma 07 aug 2023
Tijdens de zondagsmarkt mag je tot 15 uur niet over de marktzone rijden. Soms zetten passanten de nadarhekken aan de kant, maar dat zorgt voor een onveilige situatie voor marktkramers en medewerkers. Volg daarom de aangeduide omleidingen en rij niet door de markzone, ook niet tijdens het opruimen.

Nieuwe locatie

In het voorjaar verhuisde de wekelijkse zondagsmarkt naar een nieuwe locatie vanwege de werken in het Dorpshart. Sinds zondag 2 april 2023 vindt de markt plaats in de Dorpsstraat, de Grote Hemmenweg en een gedeelte van de N715 tot aan de ovonde. Na afloop van de werken keert de markt in een aangepaste opstelling terug naar haar vertrouwde stek.

Tijdelijk marktplan:

Gewijzigde verkeerssituatie

Opgelet: In bovenstaande straten is er op zondag tussen 5 en 15 uur geen doorgaand verkeer mogelijk en geldt er een parkeerverbod. Parkeren kan onder meer op de volgende plaatsen:

  • Dorpsplein - 72 plaatsen
  • De Zonnewijzer, Kleine Hemmenweg - 50 plaatsen
  • Sprinkwaterstraat - 25 plaatsen
  • Alvo supermarkt - 120 plaatsenĀ 
  • Omgeving Kerkplein (beschikbaarheid afhankelijk van de werken)

De bushalte aan het kioskplein en Dorpsplein wordt tijdens de markt verplaatst naar een halte in de Van Paeschenstraat.

Neem de fiets

Tip: doe je kleine boodschappen met de fiets! Dat is dikwijls even handig en een stuk gezonder dan met de wagen. Tijdens de verplaatste zondagsmarkt zijn er vier extra fietsenstallingen voorzien.

VERGROENING DORPSHART