Gemeente Gemeente Zonhoven

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Gepubliceerd op wo 31 jan 2024
‘Tournée Minérale’ is terug! Deze campagne roept iedereen op om in februari ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. Zo ervaar je wat een maand zonder alcohol met je doet. Ga jij ook de uitdaging aan? Wij helpen je alvast op weg met het succesrecept van onze smakelijke mocktail!

Een maand zonder alcohol

Een glas wijn bij het eten, een pintje na het sporten: voor velen maakt alcohol deel uit van de dagelijkse routine. In 2013 dronk 82% van de Belgen alcohol, ook al brengt dat nogal wat risico’s met zich mee. Het beïnvloedt je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook impact op je veiligheid en op je gedrag.

In februari 2024 gaat Tournée Minérale al voor de achtste keer van start. Hopelijk samen met jou! Want een maand stilstaan bij je alcoholgebruik, levert alleen maar voordelen op. Meer energie, een betere nachtrust of een stralende huid ... je zal het zelf ondervinden!

Ga de uitdaging aan

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Tournée Minérale en ontvang regelmatig allerlei weetjes in je mailbox. Of daag je familie, vrienden en collega's uit om mee te doen, want samen lukt het beter. Op de website vind je nog meer tips en alcoholvrije recepten om mee aan de slag te gaan.

WEBSITE TOURNÉE MINÉRALE

Zonhovense mocktail

De gemeente Zonhoven draagt deze actie een warm hart toe. Bovendien zetten we bij verschillende gelegenheden zelf al eens een smakelijke mocktail op het menu. Wil je het ook eens uittesten? We delen graag ons succesrecept!