Gemeente Gemeente Zonhoven

Themawandelingen

Op stap met een gids, wandelingen voor het hele gezin


Laat je verrassen door het landschap van 1001 vijvers. Ontdek het gevarieerde natuurgebied 'De Wijers' en ga op stap met ervaren gidsen van Toerisme Zonhoven. Elke maand verkennen we een ander stukje van het vijvergebied en bekijken we de natuur door een andere bril. De wandelingen zijn 4 tot 6 km lang en duren maximaal twee uur. Deelname is gratis. 

Waterwereld

Zaterdag 26 november 2022

Met 576 vijvers op haar grondgebied mag je wel stellen dat Zonhoven een waterrijke plek is. De meeste vijvers zijn echter niet vanzelf ontstaan. Al in de middeleeuwen werden ze aangelegd voor de viskweek. Ga mee op ontdekking en beleef vanop de eerste rij het afvissen van een vijver.

Vertrek om 10 uur aan de Viskwekerij Vandeput, Boomsteeg 46.
Reserveer hier:

26/11/2022

Volksverhalenwandeling

Dinsdag 6 en zondag 11 december 2022

De Kempense boeren leefden op het ritme van de natuur, die vaak als onheilspellend en mysterieus ervaren werd. De meeste volksverhalen spelen zich dan ook af in die natuur. Ga mee met deze wandeling en kom alles te weten over de Alvermannetjes, waterduivels en andere volksverhalen die hier ooit verteld werden.

Vertrek om 14 uur aan camping Holsteenbron, Hengelhoefseweg 9.
Reserveer hier:

6/12/2022

11/12/2022Praktische info voor alle themawandelingen

Doelgroep: geschikt voor iedereen
Prijs: gratis
Duur: +/- 2 uur
Afstand: 4 tot 6 km
Info en reserveren: UiTpunt, Heuvenstraat 4, 011 81 04 80 - toerisme@zonhoven.be


Praktisch:
 

  • buggy grote wielen: ja
  • buggy kleine wielen: nee
  • wandelschoenen: ja
  • modderig: ja
  • 90% onverharde wegen

Voor wie er niet genoeg van krijgt

Voor wie zelf op verkenning wil gaan in De Wijers, zijn er mooie wandelkaarten te koop, uitgegeven i.s.m. Regionaal Landschap Lage Kempen. Of je nu van een korte wandeling houdt of liever lange afstanden loopt, aan iedere wandelliefhebber is gedacht. De wandelkaarten zijn te koop in het UiTpunt. In onze wandelkalender vind je alle praktische info over de themawandelingen.wandelen, fietsen & paardrijden

Heb je gevonden wat je zocht?