Gemeente Gemeente Zonhoven

Tentakel krijgt opknapbeurt

Gepubliceerd op di 23 feb 2021
Op 13 maart 2020 werd het stil in Tentakel. Door de coronamaatregelen moest het cultuurcentrum zijn deuren sluiten. Geen avondvoorstellingen, cursussen, films, schoolvoorstellingen of tentoonstellingen meer. Tentakel, waar het anders altijd zo druk is, werd plots in stilte gehuld. Of toch niet?

We mochten dan wel niets organiseren, maar stil zitten deden we niet! 

Keuken en polyvalente zaal in nieuw jasje

De grootste veranderingen vonden plaats in de keuken en de polyvalente zaal van Tentakel.

De werken zijn bijna voltooid, we lichten graag al een tipje van de sluier op.

  • De polyvalente zaal werd vernieuwd. Wat een likje verf en wat hout al niet kan doen met een ruimte. Er is nog een beetje werk. De oude gordijnen aan de vroegere raampartijen worden nog vervangen door akoestische panelen. De plaatsing hiervan gebeurt door de theatertechniekers. En als laatste worden nog de deuren van de polyvalente zaal en de gordijnen van het podium vervangen.

  • De grote inox kasten in de keuken werden uitgebroken. Bart, de schrijnwerker van de gemeente, verving ze door op maat gemaakte kasten. Het is nu een mooie, praktische kast waar al het keukenmateriaal een vaste plek heeft. De oude kasten worden nu gebruikt om de knutselwerken van de kinderen van de tekenacademie op te drogen en uit te harden vooraleer ze de oven ingaan.

Wanneer Tentakel terug open mag voor het grote publiek, ontvangen we je graag in onze gerenoveerde zaal voor een mooi concert of een fijn feest.