Gemeente Gemeente Zonhoven

Tegenwoordig heet iedereen sorry

Dinsdag 26 april om 10.30 en 13.30 uur

5de en 6de leerjaar

 
Een bewerking van het boek van Bart Moeyaert.


Over durf, schuldgevoel en het nut van een stoel.
 
Bianca is onhandelbaar. Dat zegt haar vader. Hij is met ‘zijn Cruz’ naar een woongroep verhuisd en heeft zijn dochter liever niet elk weekend op bezoek. Bianca is een meisje met een gebruiksaanwijzing, vindt haar moeder, die al genoeg te stellen heeft met zorgenkind Alan, Bianca’s broertje. Bianca is merkwaardig, zegt Billy King, Bianca’s favoriete actrice. Op een warme middag in augustus zit ze zomaar in de woonkamer een kop thee te drinken. Bianca zelf zou het liefst bij niemand horen. Vandaag, met Billy King in de buurt, wordt ze opeens duidelijker dan ooit en geeft ze een nieuwe betekenis aan het woord onhandelbaar. 
 
In het najaar van 2019 mocht Bart Moeyaert de Astrid Lindgren Memorial Award in de wacht slepen voor zijn boek 'Tegenwoordig heet iedereen sorry'. Deze voorstelling is een bewerking van het boek.


'Tegenwoordig heet iedereen sorry' geeft op een gedetailleerde manier een inkijk in de (verstoorde) relatie die Bianca heeft met haar familie. Want de vaak moeilijke band tussen ouders en kinderen is zeker niet altijd vanzelfsprekend. Bianca kijkt ons recht in de ogen - zelfbewust en kritisch- soms terughoudend dan weer cassant. Ze is zeer kwetsbaar en draagt een verdriet met zich mee. Wanneer ze haar favoriete actrice Billie King uit de soap 'Hier bij ons' ontmoet, krijgt Bianca's bestaan weer kleur. 

60 minuten - Max. 180 kinderen per voorstelling


Tekst en spel: Leen Diependaele, Tina Maerevoet 

Coach: Frank Dierens

Beeld: Smith

Techniek: Danielle Van Riel

Heb je gevonden wat je zocht?