Gemeente Gemeente Zonhoven

Stopzetting premie gascondensatieketel

Gepubliceerd op do 27 jul 2023
De premie voor gascondensatieketels valt volledig weg voor eindfacturen vanaf 1 november 2023. Heb je plannen om een nieuwe ketel te laten installeren? Wacht dan niet te lang als je voor deze premie in aanmerking komt.

Mijn VerbouwPremie

Mijn VerbouwPremie is de eengemaakte premie van de Vlaamse overheid voor renovatie en energiebesparende investeringen. Het inkomen van de eigenaar(s) en de gezinssituatie bepalen welke categorieën je kan aanvragen en het uiteindelijke premiebedrag.

Voor de premie voor gascondensatieketels komen alleen eigenaar-bewoners uit de eerste inkomenscategorie* of verhuurders via een sociaal verhuurkantoor (SVK) in aanmerking. De premie geldt alleen voor gascondensatieketels met productlabel A.

* jaarlijks inkomen gelijk of lager aan € 40.730 voor een alleenstaande en € 57.020 voor een koppel, per bijkomende persoon ten laste verhoogd met € 4.160 

Premiebedrag

Mijn VerbouwPremie voor een gascondensatieketel bedraagt:

  • € 1.800 exclusief btw, met een maximum van 40% van het factuurbedrag.
  • € 2.500 exclusief btw, met een maximum van 50% van het factuurbedrag, wanneer je een oude verwarmingsinstallatie op stookolie vervangt.

Premie aanvragen

Je kan de aanvraag voor Mijn VerbouwPremie voor een gascondensatieketel nog indienen tot en met 31 oktober 2024 voor eindfacturen tot en met 31 oktober 2023. Facturen mogen maximaal twee jaar oud zijn op het ogenblik van de aanvraag.

Verbouwers die investeren in duurzame energie, kunnen nog steeds rekenen op premies voor warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers.

MEER INFO EN VOORWAARDEN

Bij vragen kan je contact opnemen met het woon- en energieloket van de gemeente.

WOON- EN ENERGIELOKET