Gemeente Gemeente Zonhoven

Seniorenconsulent van start in Zonhoven

Gepubliceerd op wo 28 jul 2021
Vanaf maandag 9 augustus kunnen senioren met al hun vragen terecht bij seniorenconsulent Lien. Ze werkte al drie jaar als maatschappelijk assistent bij de sociale dienst van het OCMW, maar nu legt ze zich toe op het welzijn van de Zonhovense senior.

Waarvoor kan je bij haar terecht?

Pensioen

Lien helpt je met het indienen van je aanvraag of het invullen van de documenten die je hebt ontvangen.

Tegemoetkomingen

Word je een dagje ouder en ben je moeilijker te been? Ze bekijkt samen met jou of je aanspraak maakt op een parkeerkaart, de gemeentelijke mantelzorgpremie of een zorgbudget voor ouderen met een zorgnood.

Dorpsrestaurant

Vanaf 15 september gaan de deuren van het dorpsrestaurant in de Kwint terug open. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers coördineert Lien de werking om zo de senior iedere woensdag een lekkere maaltijd in fijn gezelschap voor te schotelen.

Voor 8 euro krijg je een volledige maaltijd met soep, hoofdgerecht, dessert en een frisdrank.

Je koopt vooraf een eetbon in één van de verkooppunten: het UiTpunt, het OCMW-gebouw, GC Tentakel, de hoofdbibliotheek of in het dorpsrestaurant.

Minder Mobielen Centrale (MMC)

Heb je problemen om je te verplaatsen voor een noodzakelijke rit naar de dokter, tandarts, kapper, …? Lukt het je niet om het openbaar vervoer te nemen? Kan je ook niet terugvallen op hulp van familie, vrienden of buren? Dan staan de vrijwillige chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale (MMC) voor je klaar. Voor 6 euro per jaar ben je al lid van de MMC.

Vraag een rit minstens drie dagen op voorhand aan via 011 81 05 80. Na de rit betaal je contant aan de chauffeur. De kostprijs bedraagt 0,3707 euro per gereden kilometer.

Om van deze dienst gebruik te kunnen maken, moet je inkomen zich onder een bepaald plafond bevinden. Lien doet hiervoor het inkomensonderzoek om na te gaan of je in aanmerking komt.

Seniorenadviesraad

Als maatschappelijk assistent ondersteunt Lien elke maand de vergadering van de gemeentelijke ‘Seniorenadviesraad’. Leden van diverse Zonhovense seniorenverenigingen maar ook niet-georganiseerde senioren maken hier deel van uit.

Verder helpt Lien mee aan de organisatie van de gemeentelijke seniorenactiviteiten zoals de ‘Seniorenshow’ en de ‘Gouden Zonhovenaren’. Hopelijk kunnen deze activiteiten snel weer doorgaan.


Maak een afspraak

Maak een afspraak of stel je vragen via 011 81 05 42 of senioren@zonhoven.be.

  • maandag, dinsdag en donderdag: 9 - 12 en 13.30 - 16 uur
  • woensdag: 9 - 12 uur