Gemeente Gemeente Zonhoven

Samen voor biodiversiteit

Gepubliceerd op do 30 jul 2020
Met de slogan ‘Red de biodiversiteit, samen en nu’ lanceert de beweging #SamenvoorBiodiversiteit een grote campagne. De beweging bundelde allerlei eenvoudige, individuele of gezamenlijke acties.

'Bio' betekent 'leven', 'diversiteit' is een ander woord voor verscheidenheid. Dus het woord 'biodiversiteit' staat voor de verscheidenheid van levende wezens (planten, dieren, ...) op aarde.

Biodiversiteit is essentieel voor ons overleven en welzijn. De biodiversiteit wordt vaak gebruikt als een indicator voor de gezondheid van een ecosysteem. Gezonde ecosystemen zorgen voor essentiële behoeften die wij als vanzelfsprekend beschouwen. In een notendop, biodiversiteit zorgt voor schone lucht, fris water, een goede kwaliteit van de bodem en de bestuiving van gewassen. 

Onze biodiversiteit staat echter zwaar onder druk. We moeten dringend actie ondernemen.

39 organisaties vormen samen de beweging #SamenVoorBiodiversiteit. Alle acties, tools, info en tips van de campagne kan je hier terugvinden.

Ontdek wat jij voor allerlei soorten dieren en plantjes kan doen: in je tuin of op je balkon, maar ook in de winkel en op je werk. Elke actie telt, samen zijn we sterker.

SAMEN VOOR BIODIVERSITEIT