Gemeente Gemeente Zonhoven

Rendierjagerspad - Sporen uit het verleden opnieuw beleven

De Holsteensite en het rendierjagerskamp in Zonhoven weerspiegelen een uniek prehistorisch verhaal in een prachtig heidelandschap. Op de rand van het Kempens Plateau sloegen onze voorouders 10.000 jaar geleden hun kamp op om op rendieren te jagen. Gevolgd door prehistorische boeren die hun stenen bijlen kwamen polijsten op de Holsteen. Die sporen zijn vandaag nog zichtbaar.

Participatieproject

De boeiende geschiedenis van deze unieke plek willen we tot leven wekken. Hiervoor werd een participatieproject opgezet met de financiële steun van de Provincie Limburg. Samen met buurtbewoners en gebruikers die actief zijn in dit gebied, gingen we aan de slag met als resultaat een schetsontwerp voor een toeristisch belevingspad.

Voorstelling schetsontwerp

Eerdere pogingen om het schetsontwerp voor te stellen konden door de coronamaatregelen niet doorgaan. Op zondag 4 oktober is het dan toch eindelijk zover. Tussen 13.30 en 16 uur lichten we tijdens een wandeling van ca. 1 uur (ter plaatse) toe waar er ingrepen worden uitgevoerd. We wandelen in groepjes van maximum 10 deelnemers en inschrijven vooraf is verplicht.

SCHRIJF HIER IN

Archeologiedagen

Kan je op zondag 4 oktober niet? Kom dan naar de archeologiedagen op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober telkens van 10 tot 18 uur. Zo kom je toch nog alles te weten over de plannen.

Er wordt een tijdelijke bewegwijzering aangebracht en op elke locatie waar ingrepen gepland zijn, vind je een QR-code. Via die code krijg je uitleg over de plannen op die plaats.

Heb je gevonden wat je zocht?