Gemeente Gemeente Zonhoven

Rendierjagerspad - Sporen uit het verleden opnieuw beleven

De Holsteensite en het rendierjagerskamp in Zonhoven weerspiegelen een uniek prehistorisch verhaal in een prachtig heidelandschap. Op de rand van het Kempens Plateau sloegen onze voorouders 10.000 jaar geleden hun kamp op om op rendieren te jagen. Gevolgd door prehistorische boeren die hun stenen bijlen kwamen polijsten op de Holsteen. Die sporen zijn vandaag nog zichtbaar.

Presentatie Rendierjagerspad

De boeiende geschiedenis van deze unieke plek willen we tot leven wekken. Hiervoor werd een participatieproject opgezet met de financiële steun van de Provincie Limburg. Samen met buurtbewoners en gebruikers die actief zijn in dit gebied, gingen we aan de slag met als resultaat een schetsontwerp voor een toeristisch belevingspad.

Op 2 april wilden we dit schetsontwerp voorstellen aan jullie, omwille van de coronamaatregelen was dit niet mogelijk. We hebben ondertussen niet stil gezeten. Het schetsontwerp moest immers omgezet worden naar een uitvoeringsplan. Hiervoor werd een project ingediend bij de Provincie Limburg. Eind augustus verwachten wij een antwoord.

Op donderdag 17 september willen wij graag het schetsontwerp aan jullie voorstellen tijdens een wandeling op het terrein. Het startuur wordt pas eind augustus vastgelegd op basis van de dan geldende maatregelen in het kader van het coronavirus.

Noteer alvast deze datum in je agenda!

Heb je gevonden wat je zocht?