Gemeente Gemeente Zonhoven

Postkaart voor senioren

Gepubliceerd op do 19 nov 2020
Van 16 tot 22 november vieren we de 'week van de senioren'. Normaal vinden in die week allerlei leuke activiteiten plaats voor hen. Door de coronamaatregelen is dat dit jaar niet mogelijk. Het gemeentebestuur stuurde een mooi kaartje naar alle 70-plussers om hen te laten weten dat we aan hen denken.

Warme boodschap

In de week van de senioren willen we onze Zonhovense senioren laten weten dat we hen niet vergeten. Omdat fysieke activiteiten niet mogelijk zijn, bezorgden we hen een warm kaartje met aan de voorzijde een boodschap in het Zonhovens dialect "Vië dènke aoën òch", met natuurlijk de vertaling erbij voor de senioren die niet van Zonhoven afkomstig zijn: "We denken aan je".

Aan de achterzijde staat een korte boodschap alsook een telefoonnummer waar ze terecht kunnen voor info of hulp.
 
Op deze manier laten we onze Zonhovense senioren weten dat we er voor hen zijn in deze donkere en sombere tijden en dat we hen een warm hart toedragen. Wij zijn ons bewust van hun situatie en vinden het belangrijk dat wij hen een luisterend oor kunnen bieden.

Belronde

Naast de bedeling van deze kaartjes wordt er een belronde voorzien. Gemeentelijke medewerkers bellen de senioren om te vragen of ze hulp nodig hebben of nood hebben aan een babbel.

De hulpvragen worden verzameld en ingevuld door de vrijwilligers van ‘Zonhoven Zorgt’.