Gemeente Gemeente Zonhoven

Plantenverkoop Natuurpunt Limburg

Gepubliceerd op di 12 sep 2023
Ook dit najaar organiseert Natuurpunt Limburg opnieuw een grote plantenverkoop. Het gaat om inheemse plantensoorten die aan ons klimaat aangepast zijn. Bij elke aankoop krijg je bovendien drie gratis planten van de gemeente cadeau! Een bestelling plaatsen kan tot 1 november.

Waarom meedoen?

Door deel te nemen aan deze plantenverkoop draag je bij aan de natuur in je omgeving, aan de biodiversiteit en aan het klimaat. Bomen halen niet alleen CO2 uit de lucht, maar zorgen ook voor verkoeling en voor een gezondere lucht. Bomen, struiken, bloemen of vruchten trekken vogels, eekhoorns, egels, vlinders, bijen en andere insecten aan, en brengen zo dus méér leven in jouw tuin. Zelfs mensen met een klein tuintje of een balkon kunnen meehelpen om dieren van een leefgebied, beschutting, nestplaats of voedselplekken te voorzien. Je hebt de keuze uit een ruim aanbod met onder meer bessenstruiken, heesters, bomen en zadenmengsels voor bloemenweiden. 

Meer tips om van jouw tuin een echt ZonHOFje te maken, vind je op de webpagina van deze campagne. 

Praktisch

  • Planten bestellen kan tot en met woensdag 1 november 2023 via de website van Natuurpunt Limburg.
  • Het afhaalmoment vindt plaats op zaterdag 18 november (tussen 10 en 12 uur) op de parking van evenementenhal Den Dijk, Rozenkransweg 4.

INFO EN BESTELLEN PLANTENVERKOOP

Wist je al dat de gemeente Zonhoven subsidies geeft voor de aanplant van bomen en hagen? Meer informatie vind je hier