Gemeente Gemeente Zonhoven

Geef 'Planten van Hier' een plaats in jouw tuin!

Gepubliceerd op wo 01 sep 2021
Als iedereen zijn tuin natuurvriendelijk zou inrichten, vormen alle tuinen samen het grootste natuurgebied van Vlaanderen! Ook jij kan in je tuin of op je balkon helpen om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Doe daarom mee met de plantenverkoop 'Plant van Hier' van Natuurpunt!

Bomen en struiken met het label 'Plant van Hier' zijn gekweekt uit zaadjes geoogst van wilde ouderplanten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale groeiomstandigheden. Een tuin vol bomen en planten 'van hier' trekt leven aan. Bovendien halen bomen CO² uit de lucht. Zo helpen we de natuur, het klimaat en onszelf.

Wil ook jij genieten van egels, vlinders, bloemen of vruchten die meer leven brengen in jouw tuin? Richt dan je tuin natuurvriendelijk in door inheemse dieren en planten van voedselplekken, leefgebied of beschutting te voorzien. Zo help je de biodiversiteit vooruit. Dankzij de jaarlijkse plantenverkoop van Natuurpunt Limburg kies je voor de juiste soorten planten en bomen en steun je de natuur in jouw buurt. 

MEER INFO EN TIPS

'Planten van Hier' bestellen

  • Vul voor 1 november de bestelbon in op www.natuurpuntlimburg.be.
  • Haal op zaterdag 27 november tussen 10 en 12 uur jouw bestelling af op de parking van Domein Kiewit, Putvennestraat 112, 3500 Hasselt.

Gemeentelijke subsidie

Ga je dit najaar een inheemse haag, bomenrij of houtkant aanplanten? Ga dan zeker na of je in aanmerking komt voor een gemeentelijke subsidie.

Je vindt het reglement en het aanvraagformulier hier. Dien je aanvraag in vóór je start met de aanplanting.

Meer info: leefmilieu@zonhoven.be of 011 81 05 24