Gemeente Gemeente Zonhoven

Ontdek vanaf nu het nieuwe busnet

Gepubliceerd op wo 15 nov 2023
Vanaf 6 januari 2024 verandert er heel wat aan de dienstverlening voor de bussen van De Lijn. Zo krijgen verschillende van de bestaande lijnen nieuwe nummers en zijn er aanpassingen in het aanbod. Deze maken deel uit van Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid.

Jij kent je route van A naar B vanbinnen en vanbuiten. Misschien wandel of fiets je wel naar een station, waar je de trein neemt. Of je neemt de auto tot aan een park-and-ride en springt daar op de bus richting het stadscentrum.

Vanaf 6 januari 2024 kan dat in Zonhoven nog vlotter. Samen met De Lijn gaan we in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.

Vanaf 15 november kan je de nieuwe dienstregeling raadplegen op de site van De Lijn. In de bijlage hieronder lijsten we de veranderingen in Zonhoven en de omgeving voor je op.

De opvallendste veranderingen zijn schoolverbindingen en bepaalde aftakkingen die een eigen lijnnummer krijgen, en de vroegere lijn 18a die omgevormd werd tot een snellere, frequentere verbinding met minder kronkels.

NAAR DE LIJN

Ken je de flexbus al?

De flexbus vervangt de vroegere belbussen. Je rit reserveren doe je via Hoppin. Op de site van Hoppin vind je alle bediende flexbushaltes in jouw gemeente.

Maak eenmalig een account aan bij Hoppin.

  • via de Hoppinapp
  • via hoppin.be
  • via de Hoppincentrale 0800 12 2 12

Op tijd reserveren is belangrijk! Vraag je rit op voorhand aan. Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de meest geschikte oplossing is. Dit kan de flexbus zijn, maar ook (een combinatie van) een vaste lijn of zelfs de trein. Op de flexbus zijn de tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig.

Meer weten? Surf naar www.hoppin.be

Meer informatie

Je reis uitstippelen kan vanaf 15 november via verschillende kanalen:

  • Neem eens een kijkje op delijn.be/nieuwenet.
  • Gebruik de lijn- en haltepagina’s of gemeentepagina's op de website van De Lijn.  
  • Maak gebruik van de app van De Lijn.
  • Bel naar 070 220 200 (€ 0,30/minuut).
  • Bekijk de affiches aan de Lijnhaltes.