Gemeente Gemeente Zonhoven

Ontdek de nieuwe bibwebsite

Gepubliceerd op vr 01 mrt 2019
De bibwebsite zit in een nieuw kleedje. Het is nu de ideale plek om alles over de bib, de collectie en je eigen ontleningen te weten te komen. We zetten de belangrijkste vernieuwingen even op een rijtje.
  • Volledig mobiel: Voortaan kan je overal snel en makkelijk via je smartphone doorheen de catalogus bladeren, of kan je van thuis uit met je tablet snel een eenvoudig je ontleningen verlengen of werken reserveren.
  • Is het er of is het er niet?:De catalogus zelf kreeg eveneens een belangrijke update. Zo verschijnt de beschikbaarheidsinformatie nu meteen op het detailscherm van een boek of ander werk.
  • Zoek en vind:Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent helpt de catalogus je verder. De suggesties zijn nu ook onderverdeeld in handige rubrieken. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!
  • Filter je zoekresultaten:Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!
  • Reserveren wordt kinderspel: Vanaf nu heeft elk boek of ander werk in de catalogus slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.
  • Nog sneller verlengen: Mijn Bibliotheek, de webtool om je ontleningen en reservaties te beheren, is vanaf nu geïntegreerd in de nieuwe bibwebsite. Log in op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!
  • Je ontleningen krijgen een gezicht: Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal ontleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de ontleningen, nu aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.
  • Altijd op de hoogte: De nieuwe website is jouw vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op zonhoven.bibliotheek.be