Gemeente Gemeente Zonhoven

Oktober: maand van het bevolkingsonderzoek borstkanker

Gepubliceerd op do 20 okt 2022
Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar gratis een screeningsmammografie nemen. Zo kunnen afwijkingen in je borsten vroegtijdig opgespoord worden, lang voordat je er zelf iets van merkt.

Uitnodiging in je brievenbus

Borstkanker kan al in een vroeg stadium opgespoord worden. Tijdig opsporen is belangrijk. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een (zwaardere) behandeling vermeden worden en is de kans op volledige genezing groter.

De tijd vliegt: twee jaar is zo voorbij! Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de leeftijdsgroep behoort en het twee jaar geleden is dat je een mammografie liet nemen.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, contacteer je huisarts.

Wie geconfronteerd wordt met kanker, kan terecht bij Huis Erika Thijs vzw in Hasselt. Zij bieden ondersteuning bij kankerverwerking aan zowel patiënten als partners.

Charter 'Gezonde Gemeente'

Zonhoven vindt een goede gezondheid voor iedereen belangrijk en engageerde zich om tijdens de huidige legislatuur (2019-2024) werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid. Om dit te realiseren, streeft Zonhoven een aantal beleidsintenties na die vermeld worden in het charter 'Gezonde Gemeente'.