Gemeente Gemeente Zonhoven

Verjaardagsdozen voor kwetsbare gezinnen

Gepubliceerd op wo 29 jan 2020
De gemeente Zonhoven gaat samen met vzw ’t Kietelt, kinderen van 3 tot 12 jaar uit kwetsbare gezinnen een ‘verjaardagsdoos’ bezorgen. Deze doos bevat uitnodigingen, versiering, een klas-traktatie, een geschenkje voor de jarige, ...alles wat nodig is om een verjaardagsfeestje te kunnen geven.

Op die manier maken we het mogelijk dat élk Zonhovens kind zijn of haar verjaardag ook 'echt' kan vieren. We stellen immers vast dat ook in Zonhoven het niet voor alle kinderen evident is dat zij bijvoorbeeld trakteren op school of een feestje kunnen geven voor hun klasgenootjes. Met deze 'verjaardagsdozen' hopen we een verschil te kunnen maken. 

Deze samenwerking kadert in het Zonhovens welzijns-beleid om te verbinden, versterken en verzorgen. In 2020 wordt hiervoor alvast een budget van 4.000 euro uitgetrokken.

Als om één of andere reden een feestje aan huis niet kan, zoeken we ook daarvoor een oplossing en bieden we een locatie aan. Hierbij kijken we vooral naar een samenwerking met onze (jeugd)verenigingen.

www.kietelt.be