Gemeente Gemeente Zonhoven

Week van de duurzame gemeente

Gepubliceerd op ma 22 jul 2019
Zonhoven doet voor de tweede keer mee aan de Week van de Duurzame Gemeente (18-25/9). Er zijn namelijk heel wat Zonhovense vrijwilligers, scholen, organisaties en bedrijven actief om onze gemeente duurzamer te maken.

Deze duurzame helden zetten we die week in de kijker met als startschot het hijsen van de SDG-vlag.

Op 25 september 2015 ondertekende België samen met heel wat andere landen de Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente wordt dit over de hele wereld gevierd en dus ook in Zonhoven en meer dan 70 andere Vlaamse steden en gemeenten.

De Agenda 2030 is een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd worden. (www.sdgs.be) Die moeten van de aarde tegen 2030 een duurzamere plaats maken. Ook Zonhoven zal hier zijn steentje in bijdragen.

Nomineer je eigen duurzame held

De duurzame helden zijn de lokale gezichten van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen. Ken jij een duurzame held en wil je hem of haar in de kijker stellen neem dan contact op met de dienst Duurzaamheid en wonen via leefmilieu@zonhoven.be.

Hijsen van de SDG-vlag

Als startschot van de campagne wordt op donderdag 19 september om 11 uur aan het gemeentehuis de SDG-vlag gehesen door de duurzame helden.

Duurzame helden van 2018

Wil je kennismaken met al onze duurzame helden van 2018 en hun verhaal? Je vindt ze op www.duurzamegemeente.be/gemeenten/zonhoven