Gemeente Gemeente Zonhoven

Infoavond: Zonhoven isoleert

Gepubliceerd op do 13 jun 2019
'Zonhoven isoleert' is één van de lokale klimaatprojecten van de gemeente. Bewoners of eigenaars die woningen in Zonhoven isoleren, krijgen ondersteuning van de gemeente. Op donderdag 20 juni om 20 uur komen alle partners aan het woord in de raadzaal van het gemeentehuis.

Doe jij mee?

De gemeente ontving een subsidie van 187.000 euro om het project uit te voeren. Het project loopt nog tot 2024. 

We organiseren een aantal activiteiten om jou zoveel mogelijk en op maat te ondersteunen:

  • Op 20 juni vindt een eerste informatiesessie plaats waarbij we alle partners aan het woord laten en jou informeren over het project en de mogelijkheden. Deze sessie vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, om 20 uur.
  • In het najaar voorzien we samen met de partners infoavonden over o.a. dakisolatie, vervanging van ramen, muurisolatie, …
  • In het najaar voorzien we ook infosessies over ventilatie van de woning, tips om je energieverbruik te doen dalen, een gezond binnenklimaat, …
  • We voorzien een bezoek aan huis waar een onafhankelijke specialist jou informeert over de mogelijkheden om energie te besparen (isolatie, ventilatie, gedragsverandering, …), hernieuwbare energie op te wekken en de woning leefbaarder te maken.

Afhankelijk van jouw keuzes kan de gemeente jou hierin ondersteunen:

  • Wil je enkel informatie over wat je kan doen, dan stopt hierna de ondersteuning.
  • Wil je ook geholpen worden met de beoordeling van de offerte, opvolging van de werkzaamheden, aanvraag van subsidies, financieringsmogelijkheden, … dan loopt de ondersteuning verder.

Je kan wanneer je maar wil in het project in- of uitstappen.

We proberen zoveel mogelijk werken in de buurt te bundelen bij één aannemer zodat je kan genieten van een samenaankoop. Zo kunnen we de kostprijs van het renovatieproject verminderen.

 Schrijf hier in