Gemeente Gemeente Zonhoven

De nieuwe PMD-zak - nog even geduld

Gepubliceerd op wo 10 apr 2019
Vanaf 1 april is afvalintercommunale IDM (omgeving Lokeren) gestart met de inzameling van pmd+. In deze nieuwe pmd-zak mogen meer verpakkingen dan vroeger. Bij onze afvalintercommunale Limburg.net is dit nog niet het geval. Zeker nog tot 2020 blijft alles in Zonhoven ongewijzigd.

Door de media-aandacht dat het project pmd+ kreeg, merkten de ophalers van Limburg.net dat ze de laatste weken veel pmd-zakken moesten weigeren omdat er verkeerde dingen werden aangeboden. De P van pmd staat voor plastic flessen en flacons.

Waarom nog niet bij ons?

De uitbreiding wordt stap voor stap ingevoerd in het hele land. Zo krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven, … Het kan dus gebeuren dat in een buurgemeente of op jouw werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat bij in Zonhoven nog niet het geval is.

Wanneer dan wel?

Er is nog geen datum bepaald voor de invoering van de nieuwe pmd-zak in het werkingsgebied van Limburg.net. Zodra de pmd-sorteerregels in Zonhoven uitgebreid worden, brengen we jullie hiervan op de hoogte.

 

Hier kan je nalezen wat er allemaal in de pmd-zak thuishoort.