Gemeente Gemeente Zonhoven

Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie voor Vlaanderen

Gepubliceerd op di 20 feb 2024
Voortaan staan er aan de bushaltes op het Dorpsplein en aan de Vertakking Hoppinzuilen. Die duiden een Hoppinplaats aan, een plek waar verschillende vervoermiddelen samenkomen.

Je kan er je reis starten of overstappen van het ene vervoermiddel op het andere, zoals trein, bus, (deel)fiets, auto, step of te voet. Er zijn ook voorzieningen zoals fietsenstallingen en een parking. Stippel je route uit via de Hoppinreisplanner.

Flexvervoer

Met Hoppin kiest de Vlaamse overheid voor efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer voor iedereen. Op plaatsen waar er meer reizigers vertrekken of aankomen, zet De Lijn in op snellere en frequentere verbindingen. Op minder drukke plaatsen komt er flexvervoer. Je reserveert dan vooraf een rit met de flexbus via de Hoppincentrale, op het nummer 0800 12 2 12 of via www.hoppin.be.


Nieuwe busregeling

Sinds januari is ook het nieuwe net van De Lijn uitgerold in het kader van Hoppin. Buslijnen kregen nieuwe nummers (52 werd bijvoorbeeld 29, 18A werd X19 ...) en het aanbod wijzigde. Aan de haltes vind je de uurregeling specifiek voor die halte. Ook handig is de routeplanner van De Lijn. Die bekijk je via www.delijn.be/routeplanner.

Mogelijk is er een andere halte in je buurt met een groter aanbod. Zo stoppen er meer bussen aan de halte ‘Dorpsplein’ dan aan de halte ‘Dorp’ of ‘Heuven’. Tijdens de werken in het centrum volgen sommige bussen een aangepaste route. Op de website van De Lijn vind je een overzicht van de buslijnen die in Zonhoven passeren.

Voor meer informatie kan je op onderstaande pagina terecht.

DIENSTVERLENING DE LIJN