Gemeente Gemeente Zonhoven

Hoeveel warmte verliest jouw dak?

Gepubliceerd op vr 06 jan 2023
Fluvius nam onlangs een warmtefoto van Zonhoven. Op die manier kennen we de isolatiegraad van alle daken van onze gemeente. Het dak is verantwoordelijk voor het meeste warmteverlies van je woning. Hoe roder het dak kleurt, hoe meer warmte het dak verliest. Dat betekent ook hogere energiekosten.

Benieuwd hoe jouw dak scoort? Ontdek het via www.limburg.be/warmtefoto. Wil je meer informatie over de warmtefoto en over hoe je de score van jouw dak kan verbeteren? Dit kan op een van onderstaande manieren. 

Energiefitsessie ‘dakisolatie’

Fluvius en vzw Dialoog ontwikkelden samen een online avondsessie over de warmtefoto en dakisolatie. Voorkennis is niet nodig. Ze overstelpen je niet met moeilijke technische termen maar spreken jouw taal. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je de warmtefoto correct kan interpreteren en wat de voor- en nadelen van verschillende materialen en technieken voor dakisolatie zijn.

Surf naar www.limburg.be/warmtefoto, kies de datum die het beste voor jou past en schrijf je in! De sessies vinden plaats op:

  • 16 januari
  • 16 februari
  • 14 maart

Persoonlijke begeleiding 

Wil je graag persoonlijke begeleiding en advies bij het bekijken van de warmtefoto? Of ben je op zoek naar concrete bedragen en mogelijkheden voor jouw renovatieproject? Maak dan een afspraak met het woon- en energieloket.

Samen met jou gaat de medewerker op zoek naar een totaaloplossing voor jouw woning: passende maatregelen, premie- en leningadvies, en wegwijs naar de juiste renovatiebegeleiding.

Een bezoek aan het woon- en energieloket is altijd gratis. Welke documenten moet je meebrengen?

  • Bij premieadvies: je belastingbrief van twee jaar geleden en eventueel offertes of facturen van de werkzaamheden.
  • Voor het uitvoeren van een VREG-test: de meest recente jaarafrekening(en) van gas en elektriciteit.

AFSPRAAK MAKEN