Gemeente Gemeente Zonhoven

Wespennest? Bel niet naar 112!

Gepubliceerd op di 16 mrt 2021
Heb je last van een wespennest? Doe online een aanvraag voor wespenverdelging via wespennest.vlaanderen. Bel hiervoor niet naar het noodnummer 112! Je kan ook kiezen voor een professionele verdelger. Gaat het om bijen, dan kan je een imker in je buurt contacteren om de zwerm op te halen.

Hulpverleningszone Zuid-West Limburg

In Zonhoven is Hulpverleningszone Zuid-West Limburg bevoegd voor het verwijderen van wespennesten. Zij rekenen € 30 aan voor wespenverdelging op weekdagen en € 60 in het weekend.

Doe geen onnodige telefoontjes naar de 112 noodcentrale of de brandweerzone! Wespenverdelging is geen dringende opdracht voor de brandweer. Doe je aanvraag online, zo blijft het noodnummer 112 bereikbaar voor echte noodoproepen. 

AANVRAAG WESPENVERDELGING

Wespenverdelgers

Daarnaast kan je ook rekenen op professionele verdelgers. Deze zijn vaak goedkoper en kunnen sneller ter plaatse komen dan de brandweer. Bekijk hier de lijst van verdelgers in jouw buurt

LIJST VERDELGERS

Nuttige beestjes

Het is dikwijls niet nodig om een wespennest te verdelgen. Het zijn nuttige dieren die op hun beurt vervelende vliegen en muggen en andere insecten verdelgen.

Wesp of bij?

Heb je een bijenzwerm in je tuin? Bijen zijn beschermde en nuttige insecten. Hun zwermen mogen niet vernietigd worden. Bijenzwermen worden gratis bij jou opgehaald door een imker. Hou er rekening mee dat deze imkers geen wespennesten vernietigen. Je kan ze dus enkel contacteren voor het ophalen van bijenzwermen.

IMKERS VOOR BIJEN

Ben je niet zeker of het gaat om bijen of wespen? Bekijk dan zeker de wespenfolder onderaan deze pagina.