Gemeente Gemeente Zonhoven

Politie LRH controleert aanhangwagens

Gepubliceerd op vr 04 sep 2020
In september startte de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) een tweede actie rond de controle van lichte aanhangwagens. Deze controle gebeurt aan het recyclagepark. Politie LRH sensibiliseert inwoners rond de regelgeving en technische uitrusting van de aanhangwagen.
Het gaat om aanhangwagens met een maximum toegelaten massa van 750 kilogram. Aanhangwagens zijn niet verplicht om een technische keuring te ondergaan. Hierdoor worden technische mankementen of gebreken minder snel opgemerkt.
 
Vorig jaar was van de 800 gecontroleerde aanhangwagens maar 25% technisch in orde.  Daarom deze tweede actie. 

Sensibilisering

De politiezone koos ervoor deze actie nu te houden aangezien dit het moment is dat veel inwoners hun tuin winterklaar maken en het groenafval met hun aanhangwagen naar het containerpark brengen.

De politie Limburg Regio Hoofdstad zal in september preventief aanwezig zijn aan verschillende containerparken in de zone. Hier worden aanhangwagens gecontroleerd en krijgen de bestuurders een informatiefolder mee.

Bestuurders waarvan de aanhangwagen technisch niet in orde is, krijgen de kans om hem in orde te maken en zijn verplicht om deze later opnieuw te laten controleren door de politiediensten.

Indien de bestuurder hier geen gehoor aan geeft, volgt er alsnog een boete.

Vanaf oktober worden boetes uitgeschreven als je aanhangwagen niet in orde is. De boetes variëren tussen 58 en 116 euro.

Vrijwillige controle

Inwoners van de politiezone kunnen ook steeds vrijwillig hun aanhangwagen laten controleren bij de politie Limburg Regio Hoofdstad. Via het e-mailadres verkeer@politielrh.be kan hiervoor een afspraak gemaakt worden.

Voor vragen, meer informatie of het verkrijgen van een informatiefolder: mail verkeer@politielrh.be of bel 011 93 84 38.