Gemeente Gemeente Zonhoven

'Fotofietszoektocht' start één maand vroeger en is gratis

Gepubliceerd op di 26 mei 2020
Elk jaar opnieuw is de fotofietszoektocht, georganiseerd door de toeristische dienst, een groot succes. De deelnemingsformulieren worden dit jaar uitzonderlijk gratis aangeboden. Je kan de formulieren vanaf 1 juni hier downloaden of een afgedrukt exemplaar afhalen in het UiTpunt of de bibliotheek.

Honderden inwoners van Zonhoven en omliggende gemeentes gaan ijverig op zoek naar de plekken waar een 50-tal foto’s werden genomen in onze gemeente. De zoektocht vindt ieder jaar plaats tijdens de zomermaanden juli, augustus en september. Maar 2020 is een bijzonder jaar! Daarom zijn er een paar wijzigingen in het programma.

Start één maand vroeger

Iedereen ziet dagelijks in het straatbeeld en tijdens de nieuwsuitzendingen op tv dat mensen na de lockdown massaal begonnen te fietsen en te wandelen. In openlucht vertoeven is dan ook gezond en het was één van de weinige dingen die nog mochten.

Daarom werd besloten om dit jaar de fotofietszoektocht één maand vroeger te starten, op 1 juni. Zo kunnen mensen nog langer genieten van de prachtige omgeving in onze gemeente terwijl ze het traject van 25 km afleggen om de foto’s te lokaliseren.

Om te ontdekken waar elke foto genomen is, moet je voortdurend rondkijken en letten op alle details. Hierdoor ga je je eigen omgeving op een totaal andere manier bekijken en ook ervaren. Je gaat zeker plaatsen ontdekken waarvan je niet wist dat ze bestonden.

UPDATE 13/07
Er werden lichte wijzigingen aangebracht aan het origineel fotoblad. Het gaat om de details van foto's 11, 16 en 22. 

Gratis

Normaal wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd. Hier zit altijd een gratis consumptie in vervat. Door de sluiting van de horeca kunnen we dit spijtig genoeg dit jaar niet aanbieden. De deelnemingsformulieren worden daarom uitzonderlijk gratis aangeboden.

Je kan de wedstrijdformulieren vanaf 1 juni onderaan deze pagina downloaden of vanaf 3 juni een afgedrukt exemplaar afhalen in de bibliotheek. 

Breng het ingevulde antwoordblad uiterlijk op woensdag 30 september binnen in het UiTpunt, Heuvenstraat 4.

Opgelet

Het is verboden om tijdens je zoektocht privéterreinen (voortuinen, opritten, enz…) te betreden. Alle details zijn zichtbaar vanop de openbare weg! 

De toeristische fietszoektocht is een organisatie van de dienst toerisme.