Gemeente Gemeente Zonhoven

Nieuwe calculators BENOveren

Gepubliceerd op ma 30 nov 2020
Sinds kort heeft Fluvius vier nieuwe online calculators waarmee kandidaat-(ver)bouwers zelf de impact van hun BENOvatie kunnen simuleren en berekenen. Want goed én juist isoleren is cruciaal in je BENOvatie. We geven je ook een overzicht van de premies en handige tips voor je BENOvatie.

Wat is BENOveren?

BENOveren is een samentrekking van 'beter renoveren'. Het doel is om je woning niet te renoveren, maar béter te renoveren en zo je woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Concreet streef je dan naar een energiepeil van 60 of een EPC van 100. Doordat je huis energiezuiniger is, verklein je ook de uitstoot van CO2. Daarmee draag je jouw steentje bij tegen de opwarming van de aarde.

Meer info

Vier calculators

Benieuwd hoeveel je bespaart met het isoleren van je dak of muren of het plaatsen van nieuwe ramen? Of wil je weten hoe je warmteverlies via de vloer kan vermijden?

Fluvius stelt vier nieuwe online calculators voor waarmee je in een handomdraai berekent:

  • hoeveel je BENOvatie kost
  • wat de terugverdientijd is
  • hoeveel energie je bespaart

CALCULATORS

Alles over premies

Wie zijn steentje bijdraagt aan energiezuiniger wonen, kan rekenen op financiële steun. Je hebt recht op tal van BENOvatiepremies van Fluvius. Een extra duwtje in de rug om de investeringkost nog sneller terug te verdienen.

PREMIES FLUVIUS


Je vindt er trouwens nog veel meer onafhankelijk advies om je BENOvatie tot een goed einde te brengen.

BENOVATIETIPS

Bewoners of eigenaars die woningen in Zonhoven isoleren, krijgen ook ondersteuning van de gemeente via het project Zonhoven Isoleert