Gemeente Gemeente Zonhoven

Nieuw zebrapad Grote Hemmenweg

Gepubliceerd op do 10 sep 2020
Onlangs werd in de Grote Hemmenweg een nieuwe oversteekplaats voor voetgangers aangelegd ter hoogte van het postkantoor. In de toekomst wordt het bestaande fietspad uitgebreid met een voetgangerszone. Dit is één van de knelpunten die gemeld werden bij de bevraging van Route2School.

Waarom werd voor deze locatie gekozen?

  • Voor de leerlingen van de lagere school De Zonnewijzer is dit de beste locatie om conflict te vermijden met gemotoriseerd verkeer ter hoogte van het kruispunt Grote Hemmenweg-Sprinkwaterstraat.

  • Een zebrapad moet altijd aansluiten op een voetpad, zodat voetgangers hun weg na het oversteken op een veilige manier kunnen voortzetten.

Plannen voor de toekomst

De gemeente plant nog de aanleg van een aparte zone voor voetgangers naast het bestaande fietspad tussen Grote Hemmenweg en de ovonde. Op drukke schoolmomenten ontstaan daar soms onveilige situaties tussen voetgangers en fietsers.

Deze voetgangersstrook zal aansluiten op het recent aangelegde zebrapad.


Opgelet!
Als er binnen een afstand van 20 meter een oversteekplaats voor voetgangers aanwezig is, dan moeten voetgangers dat ook gebruiken!

Route2School

Route2school bevroeg vorig jaar leerlingen, ouders en leerkrachten van alle scholen om de mobiliteitsknelpunten in onze gemeente te inventariseren. Zo werd de digitale schoolroutekaart ontwikkeld. Deze digitale kaart wordt regelmatig aangepast naargelang bepaalde knelpunten aangepakt worden, routes gewijzigd worden....

SHOOLROUTEKAART