Gemeente Gemeente Zonhoven

Nieuw loopevent: Zonhoven Loopt Door

Gepubliceerd op wo 25 apr 2018
Op zaterdag 23 juni om 20.30 uur vindt er een nieuw en uniek loopevent plaats in Zonhoven: Zonhoven Loopt Door. Op 25 april stelde de gemeente het event voor aan de pers. Het parcours leidt de lopers dwars doorheen vier grote supermarkten. Dit is een primeur voor ons land.

De deelnemers van het loopevent zullen vier van de zes supermarkten in Zonhoven-Centrum doorkruisen: Colruyt, Albert Heijn, Lidl en AD Delhaize. De directies en het personeel van deze supermarkten reageerden direct enthousiast op het idee. Zij zorgen tijdens het event voor een extra belevenis voor de lopers.

Anders dan de jaarlijkse loop door het centrum van Zonhoven, heeft dit nieuwe loopevent geen wedstrijdelement. Om het laagdrempelig te houden, wordt er gemikt op een breed publiek. Zo kunnen ook mensen met weinig loopervaring meedoen. De afstand is iets meer dan 6 km, maar snelheid speelt geen rol: er is vrij vertrek en deelnemers ontvangen geen borstnummer, maar een polsbandje. Alles draait om de unieke beleving voor jong en oud.

Behalve door de vier supermarkten lopen de deelnemers ook door andere gebouwen, zoals de kleuterschool, het woonzorgcentrum, het cafetaria in de evenementenhal, de serviceflats, de bibliotheek en het gemeentehuis.

Meer informatie en inschrijven: www.zonhovenlooptdoor.be