Gemeente Gemeente Zonhoven

Mooimakers mogen terug zwerfvuil ruimen

Gepubliceerd op do 30 apr 2020
In onze gemeente ruimen 80 mooimakers op regelmatige tijdstippen het zwerfvuil op in de straten. Door de coronacrisis moesten ze spijtig genoeg even hun grijpstokken opbergen. Nu mogen ze terug aan de slag mits het navolgen van een aantal preventiemaatregelen.

De zwerfvuilploegen van de gemeente merkten dat het zwerfvuil toenam na de lockdown. Veel mensen genieten van een wandeling of fietstocht met gezinsleden, maar laten hierbij ook veel afval achter.

Doe dit niet! Gooi je afval in de vuilbak!

Mooimakers terug aan de slag

Volgens de maatregelen die de overheid heeft opgelegd n.a.v. het coronavirus, is het toegestaan om alleen, met één gezinslid of vriend(in) te gaan joggen, wandelen of fietsen in de directe omgeving van je woonplaats. 

Dit kan eventueel gecombineerd worden met het oprapen van zwerfvuil, maar enkel in een hoeveelheid die je zelf kan dragen en mits het navolgen van onderstaande preventiemaatregelen.

PREVENTIEMAATREGELEN

Word jij de volgende mooimaker?

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Veeg je straat. Onderhoud je favoriete plaats. Word een Mooimaker en claim je propere plek. En overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal.

De materialen (grijper, handschoenen, fluovestje en vuilniszakken) die je als mooimakers nodig hebt om het zwerfvuil te ruimen, worden aan huis geleverd zolang het gemeentehuis gesloten blijft. De volle vuilzakken worden door onze zwerfvuilploegen opgehaald.

WORD MOOIMAKER